ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΙΡΣΟΚΗΛΗΣ

Η υποβουβωνική μικροχειρουργική απολίνωση των σπερματικών φλεβών είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική τεχνική για την αντιμετώπιση της ανδρικής υπογονιμότητας που σχετίζεται με κλινικά εμφανή κιρσοκήλη.

Οδηγεί σε μεγάλο ποσοστό σε βελτίωση των παραμέτρων του σπέρματος και αυξάνει την πιθανότητα επίτευξης μη υποβοηθούμενης γονιμοποίησης.

Σύμφωνα με πολλές μελέτες, αποτελεί την ενδεδειγμένη αρχική προσπάθεια αντιμετώπισης σε υπογόνιμα ζεύγη όπου ο άνδρας ελέγχεται με κλινικά εμφανή κιρσοκήλη και ολιγοασθενοσπερμία.

Αναμφισβήτητα, θεωρείται σημαντική και εξαιρετικά αποτελεσματική επέμβαση για την λύση του προβλήματος.

Είναι ταχύτατη και εξαιρετικά εύκολη τεχνική, χωρίς επιπλοκές, καθώς η ανεύρεση του στελέχους ή των στελεχών των σπερματικών φλεβών λαμβάνει χώρα κατά την κάθοδο αυτών ακριβώς κάτω από το έξω βουβωνικό στόμιο.

Δεν υφίστανται επιπλοκές από τραυματισμούς νεύρων και από τραυματισμό ή απολίνωση της αρτηρίας του όρχεως, λόγω του ότι η ανεύρεση είναι πολύ ευκολότερη σε εκείνη τη θέση αλλά και η μεγέθυνση είναι πολύ μεγαλύτερη του γυμνού οφθαλμού. Η επέμβαση είναι εξαιρετικά απλή και απόλυτα ενδεικνυόμενυη και σε αμφοτερόπλευρη κιρσοκήλη.

Με ιδιαίτερη προσοχή απολινώνουμε τις παθολογικές φλέβες και αποκαθίσταται η ομαλή αιματική κυκλοφορία του όρχι από παράπλευρη οδό, οδηγώντας σε αποκατάσταση της γονιμότητας. Δεν έχει μετεγχειρητικό άλγος, απαιτεί λίγο χρόνο, και η νοσηλεία μπορεί να γίνει σε ημερήσια βάση. Ο ασθενής επιστρέφει στο σπίτι του μετά από λίγες ώρες και την τις επόμενες μέρες στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Η βελτίωση της ποιότητας του σπέρματος στους υπογόνιμους άνδρες, μετά τη μικροχειρουργική αντιμετώπιση της κιρσοκήλης, επιβεβαιώνεται και από το σπερμοδιάγραμμα που γίνεται τρεις μήνες μετά την επέμβαση.

 

28 Μαρτίου 2017

ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΚΡΑΤΕΙΑΣ ΟΥΡΩΝ

ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΚΡΑΤΕΙΑΣ

Τι είναι η ταινία στήριξης της ουρήθρας και πώς θεραπεύει την ακράτεια από προσπάθεια;

Πρόκειται για ένα λεπτό κομμάτι υλικού το οποίο τοποθετείται με μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδο κάτω από την ουρήθρα και την στηρίζει. Η ταινία ανασηκώνει την ουρήθρα, της προσφέρει ένα σταθερό σημείο στήριξης, ενώ παράλληλα τη βοηθάει να κλείνει καλύτερα.

Πως γίνεται η επέμβαση τοποθέτησης της ταινίας;

Η επέμβαση είναι απλή και μπορεί να γίνει με γενική ή με επισκληρίδιο αναισθησία.
Η διαδικασία είναι σύντομη (περίπου 20 λεπτά) με νοσηλεία μίας ημέρας.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι το θετικό αποτέλεσμα είναι άμεσο !
… περισσότερα …

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΟΣΟΥ Peyronie ΠΕΟΥΣ


Το πέος, παρότι ευκίνητο σε ηρεμία (χάλαση), γίνεται σκληρό κι ευθύ με τον ερωτικό ερεθισμό αφού γεμίζει με αίμα. Και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά είναι απαραίτητα για να εκτελεστεί η σεξουαλική πράξη.

Ωστόσο, ορισμένοι άνδρες γεννιούνται με συγγενή κάμψη του πέους. Οι κάμψεις αυτές μπορεί να είναι ήπιες και να μην ενοχλούν τη λειτουργία του, δηλαδή η διείσδυση στον κόλπο να είναι εφικτή.

Κάποιοι άλλοι θα δουν κάποια στιγμή της ζωής τους το πέος τους να στραβώνει. Η πρώτη αντίδραση είναι φόβος. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι στύσεις συνοδεύονται με πόνο. η κάμψη δεν είναι παροδική και σε πολλές περιπτώσεις αυξάνει, παρ΄όλο που ο πόνος μπορεί να έχει εξαφανιστεί.


Η πάθηση αυτή λέγεται νόσος του Peyronie, εμφανίζεται περίπου στο 3-9% των ανδρών και δεν σχετίζεται με λοιμώξεις ή με καρκίνο: κανένας δεν έχει πεθάνει από τη νόσο, πολλοί όμως έχουν χάσει την σεξουαλική τους ζωή από αυτήν.

Η πιο συχνή αιτία είναι ένας μικροτραυματισμός του πέους κατά την σεξουαλική επαφή. Ιδιαίτερα σε άνδρες με καρδιαγγειακούς παράγοντες κινδύνου (όπως σακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση, υψηλή χοληστερίνη), η φυσιολογική αποκατάσταση της βλάβης δεν είναι εφικτή και το τραύμα γίνεται μια σκληρή ουλή που συρρικνώνει τον χιτώνα του πέους, το πέος χάνει μήκος από τη μια πλευρά και συνεπώς κάμπτεται προς την πλευρά της ουλής, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει δυσλειτουργία στύσης. … περισσότερα …

Laser ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΑΛΙΝΟΥ ΠΕΟΥΣ

  • Εφαρμόζεται μέθη ή τοπική αναισθησία για να μουδιάσει το πέος. Η διαδικασία διαρκεί περίπου τριάντα λεπτά.

    Γίνεται με τη χρήση laser για λιγότερη αιμορραγία και καλύτερη επούλωση. Η διαφορά της μεθόδου αυτής με τις ήδη υπάρχουσες είναι η ταχύτερη χειρουργική διαδικασία και η απόλυτη και ταυτόχρονη αιμόσταση τη στιγμή της τομής.Σαν αποτέλεσμα, έχουμε τη μείωση του χειρουργικού χρόνου, καθώς και του χρόνου επούλωσης και βέλτιστο αισθητικό αποτέλεσμα.

    Ανεξάρτητα από το ποια τεχνική χρησιμοποιείται για την περιτομή του πέους, ο ασθενής θα πρέπει να απέχει από κάθε αυνανισμό ή σεξουαλική δραστηριότητα για 3 έως 4 εβδομάδες.ae0b8c71d683c42ce05331839bc46b45

ΔΙΟΡΘΙΚΟ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ – ΑΝΩΔΥΝΗ ΒΙΟΨΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΟΥ

article-diorthiko

Η βιοψία του προστάτη είναι σήμερα μια συνηθισμένη πράξη στην καθημερινότητα του ουρολόγου. Πάνω απο 10 χρόνια πριν, οι ενδείξεις για τη λήψη της βιοψίας του προστάτη ήταν διαφορετικές και αυτή συνοδευόταν από αξιόλογη νοσηρότητα. Απαιτούσε, εξάλλου, αξιόλογη εμπειρία και πολλές φορές οι ουρολόγοι ήταν συγκρατημένοι στη λήψη βιοψίας.

Η διορθική όμως προσέγγιση καθώς και η ανάπτυξη καινούριων εργαλείων για την λήψη ιστοτεμαχίων, όπως επίσης και η εφαρμογή του διορθικού υπερηχοτομογράφου (TRUS), με τη βοήθεια του οποίου αναγνωρίζονται ευκολότερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια οι ύποπτες περιοχές του προστάτη, άνοιξαν νέους δρόμους και διεύρυναν τις ενδείξεις για βιοψία του προστάτη. Παράλληλα, εμφανίστηκαν και νέες ενδείξεις εκτός αυτής για τη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη (CaP), όπως η παρακολούθηση ασθενών μετά από ακτινοβολία ή ριζική προστατεκτομή, για έλεγχο πιθανής υποτροπής.

Στην περίπτωση μιας μη φυσιολογικής δακτυλικής εξέτασης ή PSA, πριν αρχίσει οποιαδήποτε θεραπεία για την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη, θα πρέπει να αποκλεισθεί το προστατικό καρκίνωμα. Παρά το ότι δεν έχει ακόμη αποδειχθεί ότι ο προσυμπτωματικός έλεγχος (screening) του καρκίνου του προστάτη μειώνει ουσιαστικά τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα, πολλοί άνδρες ελέγχονται με δακτυλική εξέταση και PSΑ.  Αυτό δημιουργεί έναν μεγάλο αριθμό ασθενών με παθολογικά ευρήματα και πιθανώς ανάγκη για βιοψία. Ωστόσο, οι ενδείξεις για βιοψία του προστάτη συνεχίζουν να αποτελούν αντικείμενο προβληματισμού. Εξάλλου η εξατομίκευση για κάθε ασθενή είναι απαραίτητη, διότι κάποιοι από αυτούς είναι καλύτερο να μην υποβληθούν σε βιοψία μιας και το αποτέλεσμα της βιοψίας δεν θα άλλαζε την αντιμετώπισή τους.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΒΙΟΨΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ;

Το Διορθικό Υπερηχογράφημα με την κατευθυνόμεη βιοψία του προστάτη γίνεται δια μέσου του ορθού. Είναι ακίνδυνη και απλή εξέταση του προστάτη αδένα. Χρειάζεται μία απλή προετοιμασία, είναι ανώδυνη και δίνει με μεγάλη ακρίβεια πληροφορίες για το μέγεθος του προστάτη αδένα αλλά και για ενδεχόμενες ύποπτες για καρκίνο περιοχές, με βάση την ηχογένεια και την αγγείωση του οργάνου.

Γίνεται με απλή μέθη, τελείως ανώδυνα, ώστε να αποσαφηνιστεί αν υπάρχει καρκίνος του προστάτη σε περιπτώσεις με αυξημένο PSA ή ψηλαφητή σκληρία προστάτη στη δακτυλική εξέταση.

ΕΓΧΡΩΜΟ Doppler – Triplex ΠΕΪΚΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ

article-triplex-peiΗ έγχρωμη Doppler υπερηχοτομογραφία πέους μετά από προκλητή στύση με ένεση αγγειοδιασταλτικής ουσίας στο πέος (αλπροσταδίλη) ελέγχει την ακεραιότητα της αρτηριακής παροχής και τη πιθανότητα φλεβικής διαφυγής.

Το υπερηχογράφημα triplex συνδυάζει τις πληροφορίες της συμβατικής υπερηχογραφικής απεικόνισης των αγγείων του πέους και τις πληροφορίες εξέτασης της ροής αίματος με Doppler. Επίσης, με την εξέταση αυτή ο ειδικός Ουρολόγος Ανδρολόγος βλέπει πώς ρέει το αίμα στο αγγείο και μετρά την ταχύτητα ροής. Έτσι, μπορεί να ελέγξει την πορεία του αγγείου, να υπολογίσει τη διάμετρό του και το βαθμό στένωσής του, αν υπάρχει.

Το Triplex αγγείων του πέους επιτρέπει την διάγνωση αγγειακού τύπου Στυτικής δυσλειτουργίας (Αρτηριακή ανεπάρκεια), ή Δυσλειτουργίας του μηχανισμού φλεβικής σύγκλεισης (Φλεβική Ανεπάρκεια).

Συνήθως εξετάζεται το πέος από την κοιλιακή του επιφάνεια σε εγκάρσια και επιμήκη τομή. Η εξέταση πραγματοποιείται αρχικά με το πέος σε χάλαση και μετά από την ενδοπεική έγχυση αγγειοδραστικής ουσίας. Συνήθως χρησιμοποιείται Prostaglandin E1 σε δόση των 10 ή 20μg.

Μετά την ενδοπεική ένεση, η σάρωση συνήθως πραγματοποιείται στα 5, 10, 15 και 20min και στις δυο σηραγγώδεις αρτηρίες σε grey-scale scanning. Εκτιμούνται οι σηραγγώδεις αρτηρίες, όπου η διάμετρος  κυμαίνεται από 0,5 έως 0,7mm στη φάση χάλασης και αυξάνεται σε 1 έως 1,2mm μετά την έγχυση του φαρμάκου. Ανιχνεύονται επίσης τυχόν αποτιτανώσεις των σηραγγωδών αρτηριών, η παρουσία και η κατεύθυνση της ροής, πιθανή στένωση ή απόφραξη των σηραγγωδών αρτηριών.

Η ανάλυση του φασματικού Doppler των σηραγγωδών αρτηριών αποτελεί την πιο σημαντική παράμετρο για τον χαρακτηρισμό της βαρύτητας και της φύσης της στυτικής δυσλειτουργίας. Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η μέτρηση της μέγιστης συστολικής ταχύτητας (PSV: Peek Systolic Velocity) στο ύψος της πεο-οσχεικής συμβολής αποτελεί την καλύτερη μέτρηση της αρτηριακής παροχής.

Περαιτέρω αγγειακός έλεγχος δεν είναι αναγκαίος αν το triplex είναι φυσιολογικό.

ΚΡΟΥΣΤΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ (LiSWT-ED) ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΥΣΗΣ

Μια νέα και μοναδική προσέγγιση

Η νέα εμπειρία στη θεραπεία της ΣΔ με χαμηλής έντασης κρουστικά κύματα και χρήση γραμμικής εστίασης κεφαλής υπό μια καινούργια και βελτιστοποιημένη τεχνική εφαρμογής επιδεικνύει βελτιωμένα αποτελέσματα. Μετά από ανάλυση των πρόσφατων δεδομένων και μελετών, η θεραπεία με χαμηλής έντασης/ενέργειας εστιακών κρουστικών κυμάτων (low-energy focused shockwave therapy) καθιερώθηκε ως πρώτης γραμμής αντιμετώπιση της ED από την Ευρωπαϊκή Ουρολογική Εταιρεία (EAU) και περιλαμβάνεται πλέον και επίσημα στις κατευθυντήριες οδηγίες (EAU guidelines). 

Η θεραπεία εφαρμόζεται στο ιατρείο, είναι απλή, σύντομη (15 λεπτά), ανώδυνη και χωρίς παρενέργειες.

Περισσότερα:

www.androcare-shockwaves.webnode.gr

ΑΝΩΔΥΝΗ ΕΥΚΑΜΠΤΗ ΟΥΡΗΘΡΟ-ΚΥΣΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ

article_ourithrokisteoskopΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΑΝΩΔΥΝΗ ΕΥΚΑΜΠΤΗ ΟΥΡΗΘΡΟ-ΚΥΣΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ

Στο ιατρείο και την κλινική πραγματοποιείται ανώδυνα και χωρίς αιμορραγίες ο ενδοσκοπικός έλεγχος της ουρήθρας, του προστάτη και της ουροδόχου κύστης με τα δύο πιο σύγχρονα εύκαμπτα κυστεοσκόπια. Το πρώτο του οίκου Olympus Ιαπωνίας, fiberoptic εύκαμπτο κυστεοσκόπιο, που διακρίνεται από τη μικρή διάμετρο και το ατραυματικό άκρο Evolutiontip. Το δεύτερο, η πλέον πρόσφατη απόκτηση του κέντρου μας, το εύκαμπτο ψηφιακό βιντεοκυστεοσκόπιο ECY-1570K της Ιαπωνικής εταιρείας Pentax, το πιο σύγχρονο ουρολογικό ενδοσκόπιο παγκοσμίως. Με την εξαιρετική ποιότητα ψηφιακής εικόνας που προσφέρει, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λεπτομερείς απεικονίσεις ιστών, που συμβάλλουν στην ανίχνευση των παθήσεων του ουροποιογεννητικού συστήματος.

Τι είναι η ουρηθρο-κυστεοσκόπηση, ή κυστεοσκόπηση όπως αποκαλείται συνήθως.

Κυστεοσκόπηση ορίζεται η επισκόπηση της ουροδόχου κύστεως διαμέσου της ουρήθρας με την βοήθεια ενός εργαλείου, το κυστεοσκόπιο, το οποίο φέρει οπτική ίνα και είναι συνδεδεμένο με κάμερα. Εξετάζουμε το εσωτερικό της ουρήθρας, το εσωτερικό του προστάτη αδένα και την εσωτερική επιφάνεια της ουροδόχου κύστεως.

Ανάλογα με το είδος του κυστεοσκοπίου υπάρχει η άκαμπτη και η εύκαμπτη κυστεοσκόπηση.

Η εύκαμπτη κυστεοσκόπηση είναι ανώδυνη, ατραυματική και μπορεί να πραγματοποιηθεί στο χώρο του ιατρείου ακόμη και σε έναν νεότερο ασθενή.

Η σημαντικότερη ένδειξη της κυστεοσκόπησης αποτελεί η διερεύνηση της αιματουρίας. Η εξέταση ενδείκνυται και σε περιπτώσεις δυσουρίας, εμμένουσας αιμοσπερμίας, προστατικών ενοχλημάτων, ουρηθρικού άλγους, ακράτειας κλπ, για διαπίστωση πιθανού στενώματος ουρήθρας, σύγκλεισης αυχένα ουροδόχου κύστης, θηλωμάτων και γενικότερα νεοπλασμάτωνFlexible-Cystoscopy της ουροδόχου κύστης, φλεγμονών του προστάτη και της ουροδόχου κύστης κ.ά.

Ειδικά σε μία ανώδυνη, μακροσκοπική αιματουρία δηλαδή όταν κάποιος παρατηρήσει αίμα στα ούρα και δεν πονάει, επιβάλλεται να υποβληθεί σε κυστεοσκόπηση.

Ο άνδρας δεν αναφέρει καθόλου πόνο, δεν χρειάζεται να διακόψει τυχόν αντιαιμοπεταλιακά ή αντιπηκτικά φάρμακα, ενώ η εξέταση γίνεται σε ύπτια θέση με εφαρμογή τοπικά στην ουρήθρα αναισθητικής γέλης ξυλοκαΐνης.

Η εξέταση προβάλλεται σε υψηλής ανάλυσης οθόνη και καταγράφεται σε αποθηκευτικό μέσο, την οποία ο ασθενής κρατάει στο αρχείο του σε ψηφιακή μορφή.

 

ΑΝΩΔΥΝΗ ΕΥΚΑΜΠΤΗ ΒΙΝΤΕΟ-ΟΥΡΗΘΡΟΚΥΣΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ ΜΕ Pentax ECY-1570K Βιντεοκυστεοσκόπιο. Η ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΥΡΗΘΡΑΣ, ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΥΡΟΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΗΣ

Το Ουρολογικό Ανδρολογικό ιατρείο Γαλατσίου AndroCare διαθέτει πλέον το εύκαμπτο ψηφιακό βιντεοκυστεοσκόπιο ECY-1570K της Ιαπωνικής εταιρείας Pentax, το πιο σύγχρονο ουρολογικό ενδοσκόπιο παγκοσμίως. Με την εξαιρετική ποιότητα ψηφιακής εικόνας που προσφέρει, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λεπτομερείς απεικονίσεις ιστών, που συμβάλλουν στην ανίχνευση των παθήσεων του ουροποιογεννητικού συστήματος. 

AMER_URO_PRO-P_ECY-1570K_320x214Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί βοηθά τον Ουρολόγο να κάνει τις διαγνωστικές διαδικασίες ευκολότερες και πιο άνετες για τους ασθενείς.

Υψηλής ποιότητας απεικόνιση

Το ECY-1570K παρέχει φωτεινές, καθαρές εικόνες υψηλής ανάλυσης για λεπτομερή απεικόνιση της ουροδόχου κύστης και της ουρήθρας, με ταυτόχρονη καταγραφή βίντεο και εικόνας της εξέτασης σε ψηφιακή μορφή.

Μεγάλο κανάλι οργάνων, λεπτός σωλήνα εισαγωγής

Ένα μεγάλο κανάλι οργάνων 2.0mm ενσωματώνεται στο λεπτό σωλήνα εισόδου 5.1mm, που έχει ως αποτέλεσμα την εύκολη εισαγωγή του ενδοσκοπίου, ακόμη και μέσα από περιοχές με σοβαρά στενώματα.

Εργονομική Μηχανική, Απόδοση, Πλήρως Ανώδυνη τεχνική

Η κάμψη 220 ° προς τα πάνω και 130 ° προς τα κάτω του ECY-1570K βοηθάει τον Ουρολόγο να προσανατολιστεί και επιτρέπει την πλήρη εξέταση της ουροδόχου κύστης. Ο συνδυασμός μιας πολύ μικρής ακτίνας κάμψης με λεπτό άκρο και η μέγιστη ευελιξία του ενδοσκοπίου καθιστά τους χειρισμούς στην ουροδόχο κύστη και την ουρήθρα πιο εύκολους για το γιατρό και πιο άνετους για τους ασθενείς. Το μικρό βάρος είναι σχεδιασμένο για την άνεση και την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας που μπορεί να μειώσει την κόπωση του γιατρου και να εξαλείψει τον πόνο.

 

ΑΠΛΗ ΚΥΣΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ

Η κυστεοσκόπηση, η οποία γίνεται με τοπική νάρκωση ή ελαφρά μέθη ενδείκνυται στις παρακάτω καταστάσεις

·        Αιματουρία (θηλώματα, καρκίνος της ουροδόχου κύστης, υπερτροφία προστάτη, φλεγμονές προστάτη και κύστης, λιθίαση κλπ)

·        Δυσκολία στην ούρηση (υπερπλασία προστάτη, στενώματα ουρήθρας, σύγκλειση αυχένος ουροδόχου κύστης, κλπ)

·        Συχνουρία ή επιτακτική ούρηση (προβλήματα του προστάτη, λιθίαση, θηλώματα και νεοπλάσματα της ουροδόχου κύστης, φλεγμονές προστάτη και κύστης κλπ)

·        Διχασμός της δέσμης των ούρων ή διακοπές της ούρησης (στενώματα ουρήθρας, υπερπλασία και φλεγμονές του προστάτη κλπ)

·        Ακράτεια ούρων (βλάβη σφιγκτήρα ουρήθρας, ακράτεια από υπερπλήρωση της  κύστης λόγω υποκυστικού κωλύματος κλπ)

·        Υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις (χρονία προστατίτιδα στους άνδρες, λιθίαση, κλπ)

·        Εμμένουσα αιμοσπερμία (προστατίτιδα, μορφώματα προστατικής ουρήθρας, κλπ)

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑΣ

Η προστατίτιδα είναι μια φλεγμονή ή μια λοίμωξη του προστατικού αδένα ο οποίος βρίσκεται κάτω από την ουροδόχο κύστη στον άνδρα και έχει το μέγεθος και το σχήμα ενός κάστανου.
Τα συμπτώματα της (που περιγράφονται πιο κάτω αναλυτικότερα) είναι ποικίλα και περιλαμβάνουν συχνουρία και επείγουσα ανάγκη ούρησης, κάψιμο κατά την ούρηση και συχνά πόνο. Ο πόνος αυτός μπορεί να αφορά το έδαφος της πυέλου ή και να εντοπίζεται χαμηλά στην σπονδυλική στήλη.

Η προστατίτιδα δεν είναι μεταδοτική (ούτε με σεξουαλική επαφή) και διακρίνεται σε τέσσερις κατηγορίες οι οποίες είναι οι εξής:

Κατηγορία 1.

Οξεία μικροβιακή προστατίτις

Κατηγορία 2.

Χρονία μικροβιακή προστατίτις. … περισσότερα …

5 Απριλίου 2017

LASER ΛΙΘΙΑΣΗΣ ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ

Με τον όρο λιθίαση του ουροποιητικού, εννοούμε τη δημιουργία μικρών ή μεγάλων λίθων στην αποχετευτική μοίρα του ουροποιητικού συστήματος.

Ανάλογα με την εντόπιση του λίθου κατηγοριοποιείται ως εξής:

  • λιθίαση των νεφρών ή “πέτρα στα νεφρά” όπως είναι ευρύτερα γνωστή
  • λιθίαση των ουρητήρων, των οργάνων που μεταφέρουν τα ούρα από τα νεφρά στην ουροδόχο κύστη
  • λιθίαση της ουροδόχου κύστης
  • λιθίαση της ουρήθρας, του οργάνου μέσω του οποίου διέρχονται τα ούρα από την κύστη προς τα έξω

… περισσότερα …

7 Απριλίου 2017