ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΚΡΑΤΕΙΑΣ ΟΥΡΩΝ

ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΚΡΑΤΕΙΑΣ

Τι είναι η ταινία στήριξης της ουρήθρας και πώς θεραπεύει την ακράτεια από προσπάθεια;

Πρόκειται για ένα λεπτό κομμάτι υλικού το οποίο τοποθετείται με μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδο κάτω από την ουρήθρα και την στηρίζει. Η ταινία ανασηκώνει την ουρήθρα, της προσφέρει ένα σταθερό σημείο στήριξης, ενώ παράλληλα τη βοηθάει να κλείνει καλύτερα.

Πως γίνεται η επέμβαση τοποθέτησης της ταινίας;

Η επέμβαση είναι απλή και μπορεί να γίνει με γενική ή με επισκληρίδιο αναισθησία.
Η διαδικασία είναι σύντομη (περίπου 20 λεπτά) με νοσηλεία μίας ημέρας.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι το θετικό αποτέλεσμα είναι άμεσο !

Ποιες τεχνικές-προιόντα χρησιμοποιούνται;

 

  • Ταινία SPARC

 

Ταινία Στήριξης Ουρήθρας για την αντιμετώπιση της ακράτειας από προσπάθεια.
Η μέθοδος είναι ελάχιστα επεμβατική, το αποτέλεσμα είναι άμεσο και η ασθενής επανέρχεται γρήγορα στις καθημερινές της δραστηριότητες.

  • Ταινία MiniArc

Η Ταινία Στήριξης Ουρήθρας MiniArc είναι μια πρωτοποριακή μέθοδος για την αντιμετώπιση της ακράτειας ούρων από προσπάθεια, σε γυναίκες.

Η τοποθέτηση της ταινίας MiniArc είναι μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος η οποία συνήθως διαρκεί 15 λεπτά και απαιτεί νοσηλεία λίγων ωρών. Οι περισσότερες γυναίκες είναι εγκρατείς αμέσως μετά την επέμβαση και μπορούν να επανέλθουν στις καθημερινές φυσιολογικές τους δραστηριότητες, λίγο αργότερα.

Κάθε σύστημα Miniarc περιέχει μία ταινία (μιας χρήσεως) και μία βελόνα οδηγό (επίσης μιας χρήσεως).
Η ταινία αποτελείται από μονόκλωνο πολυπροπυλένιο, ούτως ώστε, με βάση τις πολυάριθμες κλινικές μελέτες να αντιστέκεται στη λοίμωξη και να ευνοεί την πλήρη ενσωμάτωσή του.
Η ταινία έχει διαστάσεις 1.1cm (πλάτος) X 8.5cm (μήκος) και διαθέτει μπλε κουκίδα στο μέσον και δύο ενσωματωμένα άκρα από πολυπροπυλένιο με τα οποία η ταινία αυτο-συγκρατείται στους ιστούς.
Η βελόνα οδηγός έχει διάμετρο 2.3mm, είναι κυρτή και αποτελείται από ανοξείδωτο χάλυβα.
H τοποθέτηση της ταινίας γίνεται με την κυρτή και ατραυματική βελόνα οδηγό, μέσω μίας μόνο μικροσκοπικής τομής 1,5cm στο κολπικό τοίχωμα.

  • Ταινία Monarc

Ταινία Στήριξης Ουρήθρας για την αντιμετώπιση της ακράτειας από προσπάθεια. Η μέθοδος είναι ελάχιστα επεμβατική, το αποτέλεσμα είναι άμεσο, διαρκεί λιγότερο από μισή ώρα και η ασθενής επανέρχεται γρήγορα στις καθημερινές της δραστηριότητες. Το Monarc ενδείκνυται ιδιαίτερα σε παχύσαρκες ασθενείς και σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε προηγούμενες ουρο-γυναικολογικές επεμβάσεις.

https://www.youtube.com/watch?v=ODgLCVGMHpU

  • Τεχνητός Σφιγκτήρας AUS 800

Ο Τεχνητός Σφιγκτήρας τοποθετείται σε γυναίκες με πλήρη ακράτεια των ούρων και μιμείται την φυσιολογική λειτουργία του σφιγκτήρα, αποκαθιστώντας τον έλεγχο της ούρησης. Αποτελείται από τρία μέρη, ένα εξάρτημα (τοποθετείται γύρω από την ουρήθρα) ένα μπαλλόνι ρύθμισης της πίεσης (τοποθετείται στην κοιλιακή χώρα) και μια αντλία (τοποθετείται στα χείλη του αιδοίου). Όλα τα τμήματα της μικροσκοπικής αυτής συσκευής τοποθετούνται εξ’ ολοκλήρου μέσα στο σώμα (δεν γίνονται αντιληπτά).

28 Μαρτίου 2017