ΑΝΩΔΥΝΗ ΕΥΚΑΜΠΤΗ ΟΥΡΗΘΡΟ-ΚΥΣΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ

article_ourithrokisteoskopΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΑΝΩΔΥΝΗ ΕΥΚΑΜΠΤΗ ΟΥΡΗΘΡΟ-ΚΥΣΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ

Στο ιατρείο και την κλινική πραγματοποιείται ανώδυνα και χωρίς αιμορραγίες ο ενδοσκοπικός έλεγχος της ουρήθρας, του προστάτη και της ουροδόχου κύστης με τα δύο πιο σύγχρονα εύκαμπτα κυστεοσκόπια. Το πρώτο του οίκου Olympus Ιαπωνίας, fiberoptic εύκαμπτο κυστεοσκόπιο, που διακρίνεται από τη μικρή διάμετρο και το ατραυματικό άκρο Evolutiontip. Το δεύτερο, η πλέον πρόσφατη απόκτηση του κέντρου μας, το εύκαμπτο ψηφιακό βιντεοκυστεοσκόπιο ECY-1570K της Ιαπωνικής εταιρείας Pentax, το πιο σύγχρονο ουρολογικό ενδοσκόπιο παγκοσμίως. Με την εξαιρετική ποιότητα ψηφιακής εικόνας που προσφέρει, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λεπτομερείς απεικονίσεις ιστών, που συμβάλλουν στην ανίχνευση των παθήσεων του ουροποιογεννητικού συστήματος.

Τι είναι η ουρηθρο-κυστεοσκόπηση, ή κυστεοσκόπηση όπως αποκαλείται συνήθως.

Κυστεοσκόπηση ορίζεται η επισκόπηση της ουροδόχου κύστεως διαμέσου της ουρήθρας με την βοήθεια ενός εργαλείου, το κυστεοσκόπιο, το οποίο φέρει οπτική ίνα και είναι συνδεδεμένο με κάμερα. Εξετάζουμε το εσωτερικό της ουρήθρας, το εσωτερικό του προστάτη αδένα και την εσωτερική επιφάνεια της ουροδόχου κύστεως.

Ανάλογα με το είδος του κυστεοσκοπίου υπάρχει η άκαμπτη και η εύκαμπτη κυστεοσκόπηση.

Η εύκαμπτη κυστεοσκόπηση είναι ανώδυνη, ατραυματική και μπορεί να πραγματοποιηθεί στο χώρο του ιατρείου ακόμη και σε έναν νεότερο ασθενή.

Η σημαντικότερη ένδειξη της κυστεοσκόπησης αποτελεί η διερεύνηση της αιματουρίας. Η εξέταση ενδείκνυται και σε περιπτώσεις δυσουρίας, εμμένουσας αιμοσπερμίας, προστατικών ενοχλημάτων, ουρηθρικού άλγους, ακράτειας κλπ, για διαπίστωση πιθανού στενώματος ουρήθρας, σύγκλεισης αυχένα ουροδόχου κύστης, θηλωμάτων και γενικότερα νεοπλασμάτωνFlexible-Cystoscopy της ουροδόχου κύστης, φλεγμονών του προστάτη και της ουροδόχου κύστης κ.ά.

Ειδικά σε μία ανώδυνη, μακροσκοπική αιματουρία δηλαδή όταν κάποιος παρατηρήσει αίμα στα ούρα και δεν πονάει, επιβάλλεται να υποβληθεί σε κυστεοσκόπηση.

Ο άνδρας δεν αναφέρει καθόλου πόνο, δεν χρειάζεται να διακόψει τυχόν αντιαιμοπεταλιακά ή αντιπηκτικά φάρμακα, ενώ η εξέταση γίνεται σε ύπτια θέση με εφαρμογή τοπικά στην ουρήθρα αναισθητικής γέλης ξυλοκαΐνης.

Η εξέταση προβάλλεται σε υψηλής ανάλυσης οθόνη και καταγράφεται σε αποθηκευτικό μέσο, την οποία ο ασθενής κρατάει στο αρχείο του σε ψηφιακή μορφή.

 

ΑΝΩΔΥΝΗ ΕΥΚΑΜΠΤΗ ΒΙΝΤΕΟ-ΟΥΡΗΘΡΟΚΥΣΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ ΜΕ Pentax ECY-1570K Βιντεοκυστεοσκόπιο. Η ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΥΡΗΘΡΑΣ, ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΥΡΟΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΗΣ

Το Ουρολογικό Ανδρολογικό ιατρείο Γαλατσίου AndroCare διαθέτει πλέον το εύκαμπτο ψηφιακό βιντεοκυστεοσκόπιο ECY-1570K της Ιαπωνικής εταιρείας Pentax, το πιο σύγχρονο ουρολογικό ενδοσκόπιο παγκοσμίως. Με την εξαιρετική ποιότητα ψηφιακής εικόνας που προσφέρει, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λεπτομερείς απεικονίσεις ιστών, που συμβάλλουν στην ανίχνευση των παθήσεων του ουροποιογεννητικού συστήματος. 

AMER_URO_PRO-P_ECY-1570K_320x214Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί βοηθά τον Ουρολόγο να κάνει τις διαγνωστικές διαδικασίες ευκολότερες και πιο άνετες για τους ασθενείς.

Υψηλής ποιότητας απεικόνιση

Το ECY-1570K παρέχει φωτεινές, καθαρές εικόνες υψηλής ανάλυσης για λεπτομερή απεικόνιση της ουροδόχου κύστης και της ουρήθρας, με ταυτόχρονη καταγραφή βίντεο και εικόνας της εξέτασης σε ψηφιακή μορφή.

Μεγάλο κανάλι οργάνων, λεπτός σωλήνα εισαγωγής

Ένα μεγάλο κανάλι οργάνων 2.0mm ενσωματώνεται στο λεπτό σωλήνα εισόδου 5.1mm, που έχει ως αποτέλεσμα την εύκολη εισαγωγή του ενδοσκοπίου, ακόμη και μέσα από περιοχές με σοβαρά στενώματα.

Εργονομική Μηχανική, Απόδοση, Πλήρως Ανώδυνη τεχνική

Η κάμψη 220 ° προς τα πάνω και 130 ° προς τα κάτω του ECY-1570K βοηθάει τον Ουρολόγο να προσανατολιστεί και επιτρέπει την πλήρη εξέταση της ουροδόχου κύστης. Ο συνδυασμός μιας πολύ μικρής ακτίνας κάμψης με λεπτό άκρο και η μέγιστη ευελιξία του ενδοσκοπίου καθιστά τους χειρισμούς στην ουροδόχο κύστη και την ουρήθρα πιο εύκολους για το γιατρό και πιο άνετους για τους ασθενείς. Το μικρό βάρος είναι σχεδιασμένο για την άνεση και την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας που μπορεί να μειώσει την κόπωση του γιατρου και να εξαλείψει τον πόνο.

 

28 Μαρτίου 2017