ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΌ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ

Η απλή και ανώδυνη επέμβαση της περιτομής αποδεικνύεται ότι μπορεί να προσφέρει τεράστια οφέλη τόσο σε άνδρες όσο και στις συντρόφους τους.

Πολλές μελέτες έχουν καταδείξει ότι όσοι άνδρες υποβάλλονται σε περιτομή προστατεύονται από λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως HIV, HPV και σύφιλη, από καρκίνο του προστάτη, μυκητιάσεις και φλεγμονώδεις δερματοπάθειες.

Η περιτομή μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιαδήποτε ηλικία και είναι μια πολύ ασφαλής επέμβαση, αρκεί να εκτελείται από έμπειρους χειρουργούς ουρολόγους.
Τα οφέλη υπερτερούν κατά πολύ των κινδύνων, μεταξύ των οποίων είναι και η προστασία που προσφέρει στις γυναίκες από ανάπτυξη καρκίνου του τραχήλου της μήτρας αλλά και από λοίμωξη από τριχομονάδες και χλαμύδια, ένα από τα συχνότερα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ).

Η βελτίωση της υγιεινής του πέους είναι ένας από τους κύριους καθοριστικούς παράγοντες της περιτομής. Η εσωτερική ακροποσθία και η βάλανος απαιτούν τακτικό καθαρισμό, για να εξασφαλιστεί η επαρκής υγιεινή του πέους, καθώς υπάρχει η πιθανότητα να συσσωρεύονται στην περιοχή μεταξύ ακροποσθίας και βαλάνου εκκρίσεις, οδηγώντας πιθανώς σε πολλαπλασιασμό των παθογόνων μικροοργανισμών.

3 Μαΐου 2017