ΚΟΛΥΜΠΙ ΚΑΙ ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΕΙΣ

SWIMΟι πισίνες, αλλά και συγκεκριμένες παραλίες, έχουν μικρόβια που προκαλούνται από όσους κολυμπούν μέσα σε αυτές. Ακόμα και οι πολύ μικρές ποσότητες ούρων ή περιττωμάτων μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των κολυμβητών. Αν το νερό στην πισίνα δεν συντηρείται κατάλληλα με επαρκή απολυμαντικό καθαρισμό, τα μικρόβια μπορούν να πολλαπλασιαστούν και να προκαλέσουν ασθένειες. 

Η κατάποση μολυσμένου με μικρόβια νερού δεν είναι ο μόνος τρόπος για ενδεχόμενα προβλήματα υγείας. Τα μικρόβια μπορούν να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν στο μαγιό, ιδιαίτερα κοντά στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Οι γυναίκες είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς, καθώς τα στενά εφαρμοστά μαγιό που είναι ζεστά και υγρά παρέχουν το τέλειο έδαφος αναπαραγωγής για τα βακτηρίδια που μπορούν να προκαλέσουν μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος (ουρολοίμωξη) ή ακόμη και μυκητιασική ή βακτηριακή κολπίτιδα.

Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία βάση στη σύσταση για αποτροπή κολύμβησης σε πισίνα, ακόμα και για την πρόληψη επαναλαμβανόμενων ουρολοιμώξεων, αρκεί να τηρούνται όλα τα απαιτούμενα μέτρα συντήρησης.

29 Ιουνίου 2017